معاون پژوهش و فناوری سازمان تات:
کارگزاریهای تبادل فناوری بستر نفوذ دانش در بخش کشاورزی است

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از دستاوردهای چشمگیر این سازمان در زمینه کشاورزی و منابع طبیعی خبر داد و تأکید کرد: سازمان تات با بیش از 50 سال سابقه، نقش مؤثری در تأمین امنیت غذایی کشور ایفا کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان تات، غلامرضا صالحی جوزانی در حاشیه بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار اظهار داشت: سازمان تات در دو دهه اخیر توانسته است سالانه حدود دو میلیارد دلار صرفهجویی ارزی در بخش کشاورزی ایجاد کند؛ از جمله دستاوردهای ما تولید 98 درصد بذر مورد نیاز گیاهان مختلف در داخل کشور است که توسط مراکز و موسسات تحقیقاتی تولید میشود. علاوه بر این، تولید انواع واکسنها، سرمها و داروهای دامی نیز با ارزشی بالغ بر 400 میلیون دلار از جمله اقدامات مهم ما در حوزه فرآوردههای بیولوژیک بوده است.
وی افزود: در یک سال گذشته، 77 رقم جدید گیاهان زراعی و باغی با هدف کاهش مصرف آب، افزایش تحمل به شوری و گرما و مقاومت به آفات و بیماریها معرفی شده است؛ همچنین 85 دانش فنی و فناوری جدید نیز به دست آمده که تلاش میکنیم این فناوریها را از طریق کارگزاریهای تبادل فناوری به سرعت تجاریسازی کرده و در اختیار کشاورزان قرار دهیم.
معاون پژوهش و فناوری سازمان تات با اشاره به اهمیت تجاریسازی دستاوردها خاطرنشان کرد: ما با سه کارگزار تبادل فناوری تفاهمنامههایی امضا کردهایم تا به کمک تجربیات و مهارت آنها در انتقال و تجاریسازی فناوریها، ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی را افزایش دهیم، این همکاریها به کشاورزان کمک میکند تا از دستاوردهای جدید به بهترین شکل بهرهمند شوند.
صالحی جوزانی با اشاره به تجاریسازی دو رقم جدید پنبه گفت: این دو رقم که از جمله دستاوردهای 77 رقم معرفیشده اخیر هستند، علاوه بر پرمحصول بودن، بهرهوری بالایی در مصرف آب دارند. این ارقام با افزایش حدود 900 کیلوگرم محصول در هکتار، درآمد کشاورزان را 35 تا 40 میلیون تومان افزایش میدهند. همچنین با مصرف 2000 متر مکعب آب کمتر در هکتار و دوره رشد کوتاهتر (30 روز زودتر)، به کاهش هزینههای تولید و مدیریت بهینه منابع آبی کمک میکنند.
وی تأکید کرد: رویکرد سازمان تات در سالهای اخیر، افزایش اثربخشی و توسعه فناوریهای نوین برای تقویت امنیت غذایی و افزایش بهرهوری منابع در بخش کشاورزی بوده است.